2020-10-29 12:07:00• hírek • Közlemény

Újabb Szatmár megyei településeken fejleszti az ivóvíz-, és szennyvízhálózatot az Apaserv

Újabb két kivitelezési szerződést írtak alá csütörtökön az Apaserv székhelyén, a Szatmár megyei ivóvíz- és csatornahálózat-fejlesztéseket célzó regionális terv keretében.

Az első szerződés értelmében az ivóvízhálózat közel 11 kilométerrel bővül Szamosveresmart és Szamosborhíd településeken, valamint a szennyvízhálózat kibővítésére is sor kerül Szamoskrassó, Szamoslippó és Szamosborhíd településeken.

Új csatornarendszer épül Szamoskóródon, Nagykolcson és Kiskolcson, több mint 30 kilométeres szakaszon, ahol 20 szennyvízszivattyút is létesítenek.

A második szerződés pedig Halmi, Lajosvölgy, Avasfelsőfalu, Nagytarna, Tarsolc és Turc települések új vízgyűjtő, vízkezelő, víztároló és szivattyúrendszereinek építését, bővítését és korszerűsítését foglalja magába.

„Az egyik legfontosabb kivitelezési szerződéscsomagot írták ma alá, amely az Avas régi problémáját is megoldja, hiszen a nyári szárazságban sokan nem jutnak tiszta vízhez a térségben. Amennyiben a közbeszerzési eljárás jó ütemben halad, egy fél éven belül alá tudjuk írni az összes kivitelezési szerződét is, melynek több mint 200 millió euró az összértéke.” – mondta Pataki Csaba a Szatmár Megyei Tanács elnöke.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: